Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Doktorka zaboravila dren u dojci pacijentkinje

rssBookmark and Share

23.09.2011. Autor | S.Radović |

Strano telo zaboravljeno u dojci Dragane Blagojević na Hiruškom odeljenju u Nišu prilikom operacije od tumora desne dojke koju je vodila Dr Lidija Đorđević, izvadili su lekari prokupačke hirurgije.

Doktorka zaboravila dren u dojci pacijentkinje

Dragana tvrdi da je odmah nakon operacije dojke osetila da nešto nije u redu, ali da su je lekari uveravali u suprotno.

Draganin suprug Goran Blagojević u izjavi za ''Južnu Srbiju'' kaže da je njegova supruga nakon operacija sa jakim bolovima punih godinu dana odlazila na redovne kontrole kod Dr.Lidije Đorđević, koja je inače na Hiruškoj klinici u Kliničko bolničkom centru u Nišu operisala njegovu suprugu .

-Moja supruga je sa jakim bolovima godinu dana odlazila na kontrole kod doktorke koja je izvršila operaciju , ali ona nam je kazala da su bolovi ''normalni'' i da će sve biti uredu, Kaže Goran i naglašava da će protiv doktorke koja je operisla njegovu suprugu podneti tužbu kao i protiv svih onih koji su krivi što je dren ostao u telu njegove žene,kako kaže potrudiće se da se odgovorni kazne ne samo zbog njegove supruge već i zbog svih ostalih kojima se nešto slično desilo, ili može da se desi.

On kaže da je tokum jučerašnjeg dana razgovarao sa doktorkom Lidijom Đorđević koja mu je u telefonskom razgovoru kako tvrdi Blagojević kazala ''Da je dren u dojci njegove supruge zaboravila da izvadi medicinska sestra,a ne ona'' .

Otpusnu listu, nakon operacije pre dve godine, potpisla je između ostalih i dr Lidija Đorđević, koja je i operisala Draganu. U njoj je konstatovano da je operacija uspešna i da postoperativni tok protiče uredno i da je rana mirna.

Rukovodstvo Kliničkog centra u Nišu upoznato je sa ovim problemom i najavljuje istragu nakon koje će krivci biti kažnjeni .

Redakcija ''Južne Srbije'' pokušala je da dođe do doktorke Lidije Đorđević ali nam se ona nije javljala na broj telefona poznat redakciji .

Dragani Blagojević koja je opet morala pod nož lekari Hiruškog odeljenja opšte bolnice u Prokuplju iz dojke su izvadili dren dugačak devet centimetara, prečnika pet milimetara i ona se kako saznajemo trenutno oseća bolje.

 


#     medicinska sestra
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima