Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Жена нађена мртва у снегу

rssBookmark and Share

05.02.2012. Аutor : Agencije |

У планинском селу Перуника испред породичне куће нађена мртва Дуња Пејовић (62) која је, према речима лекара, умрла од зиме.

Жена нађена мртва у снегу

Лекар Хитне медицинске помоћи Радомир Миленковић који је констатовао смрт рекао је да је жена највероватније умрла "од акутног застоја срчане радње услед хладноће" и да је њено тело надјено после 12 сати.

Како је навео, та жена је у суботу пешачила око пет километара кроз високи снег из правца Куршумлије ка том планинском селу и испред куће лежала мртва око 12 сати што се види по оштећењима на телу.

Директорка Дома здравља у Куршумлији Љиљана Арсенијевић рекла је да је ситуација у планиснким селима "веома критична" због великих снежних наноса и удаљености, као и да се не зна каква је ситуација са тамошњим становништвом.

"Од људи у појединим селима смо добили позиве пре чеитри дана до којих још увек покушавају да се пробију лекари и механизација која рашчишћава путеве", рекла је Арсенијевић.

Дачић: Предлог да се прогласи ванредна ситуација због снега

 

Заменик председника Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да ће Републички штаб за ванредне ситуације упутити Влади Србије предлог да прогласи ванредну ситуацију у Србији због снега.

Надам се да ће Влада ту одлуку донети током дана на телефонској седници, рекао је Дачић на конференцији за новинаре у Палати Србија.

Због снега и ниских температура до сада је у 32 општине у Србији проглашена ванредна ситуација.


#   Ивица Дачић   Љиљана Арсенијевић   жена   ванредна ситуација   штаб за ванредне ситуације
@DacicIvica @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима