Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

И за куваре потребне петице!

rssBookmark and Share

01.04.2013. Izvor: Novi magazin

Петице у сведочанству и максимум бодова на малој матури и ове године, судећи по претходним уписима, мораће да имају ђаци који желе да постану кувари, конобари, физиотерапеути, банкарски службеници...

И за куваре потребне петице!

Претходних година је, рецимо, у Нишу и Врању, за медицинске сестре уписано је више од предвиђених 30 ученика, јер је било далеко више кандидата вуковаца са максималним бројем бодова на малој матури, па они нису могли да буду одбијени.

"Упис у популарне школе и смерове биће сигурно тежи ове године. Министарство смањује број одељења по целој Србији, па ће бити мање места за око 7.000 ђака. Пошто ће мање одељења морати да упишу не само оне школе које кубуре са бројем ђака, већ и оне веома популарне, попут медицинских и економских, конкуренција ће сигурно бити жешћа. ", рекао је Милорад Антић, председник Форума средњих стручних школа.

Са друге стране, класичне занате нико неће. Многа трогодишња занимања се гасе, јер за њих нема интересовања. Сваке године на прсте се могу избројати ђаци који се школују за тесаре, зидаре, кровопокриваче или керамичаре.


#   медицинске сестре
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима