Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Интензивирани радови на изградњи Коридора 10

rssBookmark and Share

Владичин Хан 26.04.2017. Јужна Србија Инфо

Премијер Александар Вучић обишао је јуче градилиште моста Џемен До у Грделичкој клисури на Коридору 10, и том приликом изразио задовољство брзином радова у односу на ранији период, истакавши да ће Грделичка клисура бити премоштена након 140 година.

Интензивирани радови на изградњи Коридора 10

Вучић је нагласио да јужни коридор мора да буде завршен до краја године, док ће у грађевинском смислу у истом року бити готов и источни крак, на којем има потешкоћа око обилазнице код Димитровграда, на деоници Банцарево–Црвена Река, преко Сићевачке клисуре.

Према његовим речима, завршетак аутопута приближиће Власинско језеру за сат времена Београду и Новом Саду, а биће значајан и за довођење инвеститора.

Мост Џемен До налази се на деоници тунел Манајле–Владичин Хан, дугој 6,1 километар, која се финансира из кредита Светске банке, док радове изводи шпански конзорцијум "Азви–Рубау". 

Вучић је подсетио на то да се на поменутој деоници налази укупно седам мостова, а један од њих је и Џемен До, који је дуг приближно 500 метара.

Држава ће, како је најавио, за десет дана исплатити средства у износу од 4,8 милиона евра "Коридорима Србије" за радове који се односе на напајање тунела, раскрсница, петљи и слично.

Радове на изградњи моста Џемен До је, заједно са премијером, обишла и потпредседник Владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.


#   Владичин Хан   Александар Вучић   Зорана Михајловић   Грделичка клисура   коридор 10   радови   Црвена Река
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима