Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Intenzivirani radovi na izgradnji Koridora 10

rssBookmark and Share

Vladičin Han 26.04.2017. Južna Srbija Info

Premijer Aleksandar Vučić obišao je juče gradilište mosta Džemen Do u Grdeličkoj klisuri na Koridoru 10, i tom prilikom izrazio zadovoljstvo brzinom radova u odnosu na raniji period, istakavši da će Grdelička klisura biti premoštena nakon 140 godina.

Intenzivirani radovi na izgradnji Koridora 10

Vučić je naglasio da južni koridor mora da bude završen do kraja godine, dok će u građevinskom smislu u istom roku biti gotov i istočni krak, na kojem ima poteškoća oko obilaznice kod Dimitrovgrada, na deonici Bancarevo–Crvena Reka, preko Sićevačke klisure.

Prema njegovim rečima, završetak autoputa približiće Vlasinsko jezeru za sat vremena Beogradu i Novom Sadu, a biće značajan i za dovođenje investitora.

Most Džemen Do nalazi se na deonici tunel Manajle–Vladičin Han, dugoj 6,1 kilometar, koja se finansira iz kredita Svetske banke, dok radove izvodi španski konzorcijum "Azvi–Rubau". 

Vučić je podsetio na to da se na pomenutoj deonici nalazi ukupno sedam mostova, a jedan od njih je i Džemen Do, koji je dug približno 500 metara.

Država će, kako je najavio, za deset dana isplatiti sredstva u iznosu od 4,8 miliona evra "Koridorima Srbije" za radove koji se odnose na napajanje tunela, raskrsnica, petlji i slično.

Radove na izgradnji mosta Džemen Do je, zajedno sa premijerom, obišla i potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Komentara: 0


#   Vladičin Han   Aleksandar Vučić   Zorana Mihajlović   Grdelička klisura   koridor 10   radovi   Crvena Reka
@avucic @


 


[ Dodaj komentar ]