Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Измирење дугова према Обједињеној наплати на период од 5 до 10 година

rssBookmark and Share

Ниш 16.01.2020. Јужна Србија Инфо

Грађани Ниша од данас имају могућност да дуговања према ЈКП Обједињена наплата измире на период од 5 па до чак 10 година, уз потпуни отпис камата.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

На основу одлуке Градског већа које су подржали и Надзорни одбори свих Јавно комуналних предузећа чије услуге грађани плаћају преко Обједињене наплате, Уговоре о репрограму, могу потписати и они који су утужени или су у процесу принудне наплате, с тим да ће и судске и трошкове извршитеља  платити на рате.

За кориснике социјалне помоћи минимална рата је 500 динара, а број рата неограничен, у зависности од висине дуга.

“Први у Србији одлучили смо се на овај корак, јер желимо да грађанима ублажимо терет дугова, и омогућимо им да обавезе према градским комуналним системима измирују на време“, рекао је Градоначелник Дарко Булатовић.

Уговоре о репрограму са Обједињеном наплатом грађани ће моћи да склопе до 15. априла, а право на измирење дуговања на рате имају и грађани који се не воде као власници некретнина, уз услов да уз захтев приложе и изјаву оверену код нотара да преузимају дуг на себе. То се не односи једино на категорију корисника социјалне помоћи, који, због посебних услова, морају имати пријављено пребивалиште на адреси на коју се дуговање и односи.


#   Ниш   репрограм   Обједињена наплата ЈКП   дуговање
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима