Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izmirenje dugova prema Objedinjenoj naplati na period od 5 do 10 godina

rssBookmark and Share

Niš 16.01.2020. Južna Srbija Info

Građani Niša od danas imaju mogućnost da dugovanja prema JKP Objedinjena naplata izmire na period od 5 pa do čak 10 godina, uz potpuni otpis kamata.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Na osnovu odluke Gradskog veća koje su podržali i Nadzorni odbori svih Javno komunalnih preduzeća čije usluge građani plaćaju preko Objedinjene naplate, Ugovore o reprogramu, mogu potpisati i oni koji su utuženi ili su u procesu prinudne naplate, s tim da će i sudske i troškove izvršitelja  platiti na rate.

Za korisnike socijalne pomoći minimalna rata je 500 dinara, a broj rata neograničen, u zavisnosti od visine duga.

“Prvi u Srbiji odlučili smo se na ovaj korak, jer želimo da građanima ublažimo teret dugova, i omogućimo im da obaveze prema gradskim komunalnim sistemima izmiruju na vreme“, rekao je Gradonačelnik Darko Bulatović.

Ugovore o reprogramu sa Objedinjenom naplatom građani će moći da sklope do 15. aprila, a pravo na izmirenje dugovanja na rate imaju i građani koji se ne vode kao vlasnici nekretnina, uz uslov da uz zahtev prilože i izjavu overenu kod notara da preuzimaju dug na sebe. To se ne odnosi jedino na kategoriju korisnika socijalne pomoći, koji, zbog posebnih uslova, moraju imati prijavljeno prebivalište na adresi na koju se dugovanje i odnosi.

Komentara: 0


#   Niš   reprogram   Objedinjena naplata JKP   dugovanje
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima