Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Како изгледа Ратко Младић (ЕКСТРА ФОТО)

rssBookmark and Share

27.05.2011. Стефан Радовић

Редакција Интернет портала ЈузнаСрбија објављује фотографију целог лица најтраженијег хашког оптуженика Ратка Младића у тренутку хапшења,тако да коначно можете видети како сад изгледа Хашки оптуженик који је био у бегству .

Како изгледа Ратко Младић  (ЕКСТРА ФОТО)

Председник Србије Борис Тадић лично је надгледао операцију хапшења хашког оптуженика Ратка Младића, пренео је вечерас АП позивајући се на неименовани извор из Београда.

Српски званичник близак председнику рекао је за америчку новинску агенцију да је Тадић лично пратио операцију.

Он је то упоредио са ситуацијом када је амерички председник Барак Обама пратио операцију "лова" на вођу Ал Каиде Осаму бин Ладена.

Обама је раније данас честитао српској влади на хапшењу Ратка Младића и поручио да ће се он сада суочити са правдом.

-Честитам председнику Тадићу и Влади Србије на њиховим одлучним напорима с циљем да се обезбеди да Младић буде пронађен и да се суочи с правдом. Очекујемо његово брзо пребацивање у Трибунал, наводи се у писаној изјави Обаме са самита Г8 у Довилу у Француској.


Младић није ухапшен по дојави, нема награде !

Хашки оптуженик Ратко Младић ухапшен је у оквиру редовних оперативних активности органа безбедности Србије, а не по дојави, речено је Танјугу вечерас у службама безбедности.

Координатор владе Србије за односе с јавношћу Слободан Хомен изјавио је раније Танјугу да нико од припадника служби безбедности и полиције неће узети ни цент од 10 милиона долара награде која је предвиђена за информацију о скривању Ратку Младићу, који је данас ухапшен.

-Хапсећи Младића они су само радили свој посао у складу са Уставом и законом, нагласио је Хомен.

Председник Националног савета за сарадњу са Хашким трибуналом Расим Љајић изјавио је за РТС да је "акција хапшења Младића изведена брзо јер је траг који је водио до њега био валидан".

Влада Србије је крајем октобра прошле године повећала награду са пет на десет милиона долара која би довела до хапшења најтраженијег хашког бегунца.


Младићев рођак пуштен !

Како сазнајемо од нашег добро обавештеног извора рођак ухапшеног Ратка Младића, Бранко, који је јутрос ухапшен у својој кући заједно са бившим генералном ВРС, пуштен је и вечерас око 19 сати вратио се у Лазарево.

У савету Месне заједнице у том селу је речено да су после саслушања пуштени и чланови три породице из Лазарева које су у родбинским везама са ухапшеним хашким оптужеником.

Вечерас су у Лазареву примећене појачане полицијске снаге.

Испред куће Бранка Младића је група мештана који певају патриотске песме.

 

 

Младић болестан ? !

Истражни судија Одељења београдског Вишег суда за ратне злочине прекинуо је вечерас саслушање Ратка Младића због тешког психофизичког стања ухапшеног, изјавио је његов адвокат Милош Шаљић.

Шаљић је рекао да је истражни судија Милан Дилпарић покушао да разговара са Младићем, али да није успео, јер Младић није могао да комуницира.

Истражни судија чак није успео да узме ни личне податке од Младића, рекао је Шаљић, и додао да је Младић више пута покушао да се обрати тужиоцима, посебно заменику тужиоца Бруну Векарићу. Према тврдњама адвоката, Младић је на саслушању говорио неповезано.

Бруно Векарић је изјавио да Младић изгледа лоше.

Милош Шаљић је рекао да ће Младића вечерас прегледати лекари.Адвокат очекује да ће сутра истражни судија поново покушати да саслуша Младића.

Шаљић је рекао и да ће породица сутра да посети Младића.

 


#   млади   Слободан Хомен   Борис Тадић   Расим Љајић   истражни судија   председник Србије   Бруно Векарић   месне заједнице
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима