Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Радост и стетлост најрадоснијег празника на Божићном концерту НЦПД“ Бранко“

rssBookmark and Share

Ниш 09.01.2023. З.С. Јужна Србија Инфо

Са благословом Његовог преосвештенства Епископа нишког Г.Г. Арсенија, синоћс је у Нишу одржан традиционални "Божићни концерт" НЦПД "Бранко", као својеврстан поклон Нишлијама од Епархије нишке, Управе Саборног храма и домаћина извођача, за најрадоснији празник.

Радост и стетлост најрадоснијег празника на Божићном концерту НЦПД“ Бранко“

Преосвећени владика Арсеније обратио на самом почетку присутнима топлим речима, подсетивши на значај Божића, честитајући свима празник уз радостан поздрав МИР БОЖИЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ!

Сала Светосавског дома била је мала, да прими све оне који су данима нестрпљиво чекали овај посебан музички и духовни догађај.

Нишка публика имала је прилику, да поред српских, чује композиције, познатих светских аутора, духовне и световне музике.

Српске, руске, украјинске, песме на шпанском, англиканске божићне, духовне и световне композиције, акапела и уз пратњу Камерног оркестра „Бранко“, одушевиле су присутне у сали Светосавског дома..

Музички зрело извођење захтевних композиција, певача оба хора, "малог" на челу са диригентом госпођом Јованом Микић и "великог" под диригентском палицом госпође Саре Цинцаревић, као и врло добрих вокалних солиста, потпуно оправдавају постојање "Дружине", као и заслужена, домаћа и светска признања.

Концерту за памћење, присуствовале су бројне личности из јавног живота Града Ниша.


#   Ниш   Црквено играчко-певачки ансамбл Бранко   Владика Арсеније   Божићни концерт
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима