Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radost i stetlost najradosnijeg praznika na Božićnom koncertu NCPD“ Branko“

rssBookmark and Share

Niš 09.01.2023. Z.S. Južna Srbija Info

Sa blagoslovom Njegovog preosveštenstva Episkopa niškog G.G. Arsenija, sinoćs je u Nišu održan tradicionalni "Božićni koncert" NCPD "Branko", kao svojevrstan poklon Nišlijama od Eparhije niške, Uprave Sabornog hrama i domaćina izvođača, za najradosniji praznik.

Radost i stetlost najradosnijeg praznika na Božićnom koncertu NCPD“ Branko“

Preosvećeni vladika Arsenije obratio na samom početku prisutnima toplim rečima, podsetivši na značaj Božića, čestitajući svima praznik uz radostan pozdrav MIR BOŽIJI, HRISTOS SE RODI!

Sala Svetosavskog doma bila je mala, da primi sve one koji su danima nestrpljivo čekali ovaj poseban muzički i duhovni događaj.

Niška publika imala je priliku, da pored srpskih, čuje kompozicije, poznatih svetskih autora, duhovne i svetovne muzike.

Srpske, ruske, ukrajinske, pesme na španskom, anglikanske božićne, duhovne i svetovne kompozicije, akapela i uz pratnju Kamernog orkestra „Branko“, oduševile su prisutne u sali Svetosavskog doma..

Muzički zrelo izvođenje zahtevnih kompozicija, pevača oba hora, "malog" na čelu sa dirigentom gospođom Jovanom Mikić i "velikog" pod dirigentskom palicom gospođe Sare Cincarević, kao i vrlo dobrih vokalnih solista, potpuno opravdavaju postojanje "Družine", kao i zaslužena, domaća i svetska priznanja.

Koncertu za pamćenje, prisustvovale su brojne ličnosti iz javnog života Grada Niša.


#   Niš   Crkveno igračko-pevački ansambl Branko   Vladika Arsenije   Božićni koncert
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima