Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лекари Клиничког центра ступили у генерални штрајк

rssBookmark and Share

10.03.2014. Правда, Курир, НТВ

Након једночасовне обуставе рада која је трајала читаве прошле недеље, лекари нишког Клиничког центра ступили су у генерални штрајк.

Лекари у штрајку, примају само хитне случајеве

Лекари Клиничког центра ступили у генерални штрајк

Тврде да ће поштовати минимум процеса рада, али да ће, уколико надлежни не промене одлуку о оштрим мерама штедње и солидарном порезу, наћи начин да тај штрајк и радикализују.

Пацијенти с температуром, грипом или они који би да преконтролишу своје здравствено стање данас не би требало да прилазе клиничким центрима и домовима здравља у земљи, поготово између 12 и 13 часова, за када је најављен штрајк упозорења Гранског синдиката здравства и социјалне заштите „Независност"!

На ово је указао председник поменутог синдиката Зоран Илић, чијим члановима ће се у захтевима придружити и припадници Синдиката лекара и фармацеута Војводине и Србије.

- Главни скуп биће одржан испред капије Клиничког центра Ниш, а медицинско особље из осталих 140 установа ће на свом радном месту организовати једночасовни шрајк упозорења уз минимум процеса рада. То значи да ће само ургентни пацијенти, они којима је неопходна операција, онколошки пацијенти и деца добити потребну лекарску негу – објаснио је он и додао да их након штрајка очекује и разговор с представницима Министарства здравља.

Како каже, здравствени радници ће изаћи са својим захтевима, који се односе на забрану запошљавања у јавном сектору и на укидање солидарног пореза.

- Покренули смо поступак оцене уставности солидарног пореза, а одлуку о томе ће донети Уставни суд – рекао је Илић и нагласио да ће 14. марта почети с минимумом процеса рада, али и донети одлуку о ступању у генерални штрајк.

 


#   Клинички центар Ниш   Зоран Илић   Клинички центар   Уставни суд   здравствени радници
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима