Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Lekari Kliničkog centra stupili u generalni štrajk

rssBookmark and Share

10.03.2014. Pravda, Kurir, NTV

Nakon jednočasovne obustave rada koja je trajala čitave prošle nedelje, lekari niškog Kliničkog centra stupili su u generalni štrajk.

Lekari u štrajku, primaju samo hitne slučajeve

Lekari Kliničkog centra stupili u generalni štrajk

Tvrde da će poštovati minimum procesa rada, ali da će, ukoliko nadležni ne promene odluku o oštrim merama štednje i solidarnom porezu, naći način da taj štrajk i radikalizuju.

Pacijenti s temperaturom, gripom ili oni koji bi da prekontrolišu svoje zdravstveno stanje danas ne bi trebalo da prilaze kliničkim centrima i domovima zdravlja u zemlji, pogotovo između 12 i 13 časova, za kada je najavljen štrajk upozorenja Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite „Nezavisnost"!

Na ovo je ukazao predsednik pomenutog sindikata Zoran Ilić, čijim članovima će se u zahtevima pridružiti i pripadnici Sindikata lekara i farmaceuta Vojvodine i Srbije.

- Glavni skup biće održan ispred kapije Kliničkog centra Niš, a medicinsko osoblje iz ostalih 140 ustanova će na svom radnom mestu organizovati jednočasovni šrajk upozorenja uz minimum procesa rada. To znači da će samo urgentni pacijenti, oni kojima je neophodna operacija, onkološki pacijenti i deca dobiti potrebnu lekarsku negu – objasnio je on i dodao da ih nakon štrajka očekuje i razgovor s predstavnicima Ministarstva zdravlja.

Kako kaže, zdravstveni radnici će izaći sa svojim zahtevima, koji se odnose na zabranu zapošljavanja u javnom sektoru i na ukidanje solidarnog poreza.

- Pokrenuli smo postupak ocene ustavnosti solidarnog poreza, a odluku o tome će doneti Ustavni sud – rekao je Ilić i naglasio da će 14. marta početi s minimumom procesa rada, ali i doneti odluku o stupanju u generalni štrajk.

 


#   Klinički centar Niš   Zoran Ilić   Klinički centar   Ustavni sud   zdravstveni radnici
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima