Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Direktor Kliničkog centra demantuje da su operacije otkazane zbog vojne parade i kritikuje "frustracije" pojedinaca

rssBookmark and Share

Niš 10.05.2019. Južna Srbija Info

Nakon navoda u pojedinim medijima i spekulacija u javnosti, da su zbog vojne parade otkazane pojedine intrevencije u Kliničkom centru Niš, uprava te zdravstvne ustanove izašla je sa saopštenjem.

Direktor Kliničkog centra demantuje da su operacije otkazane zbog vojne parade i kritikuje "frustracije" pojedinaca

Saopštenje prenosimo u celosti..

Zbog netačnih navoda pojedinih medija i lažnih informacija, koje su plasirane sa očiglednim ciljem, da se baci senka na današnji veličanstveni događaj u Nišu, ali i da se omalovaže svi zdravstveni radnici u Kliničkom centru Niš, Uprava najveće zdravstvene ustanove, u ovom delu Srbije, primorana je da saopšti sledeće:

Apsolutno je netačna i proizvoljna informacija da je operativni program u niškom Kliničkom centru, danas bio otkazan. S tim u vezi, obaveštavamo javnost, da su lekari Kliničkog centra Niš, danas uradili 47 operacija, kao i desetine manjih hirurških i nehirurških intervencija i preko 2.000 pregleda i prijema pacijenata na stacionarno lečenje.

Pored toga, zbog ogromnog broja građana koji su prisustvovali današnjoj manifestaciji, niški Klinički centar je u skladu sa praksom, koja je prepoznata svuda u svetu, za vreme ovakvih i sličnih događaja, organizovao pripravnost i dezurstvo. Takođe je, osim pripravnosti u prepodnevnim časovima, u potpunost organizovana puna pripravnost i tokom popodnevnih sati, tako da su svi dežurni zaposleni, nalaze na svojim radnim mestima i obavljaju svoje radne zadatke.

Želimo još jednom da apelujemo na sve, da ne zloupotrebljavaju zdravstveni sistem Srbije,  kome pripada i Klinički centar Niš, u svojim petparačkim političkim igricama, već da poštuju profesionalne kodekse svoje profesije i izveštavaju u skladu s njima. Jer, za razliku od perioda u koji oni žele da se vrate, kada nisu postojale moderno opremljene operacione sale niti potreban materijal za operacije, danas imamo najsavremenije resurse i dovoljan broj obučenih i motivisanih stručnjaka.

Mi danas, ne možemo da rešavamo njihove frustracije i komplekse zato što nisu bili u mogućnosti da organizuju manifestacije poput današnje u Nišu, jer nisu imali ni za gorivo, a o novim avionima i helikopterima da ni ne govorimo. Oni mogu jedino da žive u svojim lažima, ali mi u tome ne želimo da učestvujemo.

Komentara: 0


#   Niš   Klinički centar Niš   Zoran Radovanović   Klinički centar   zdravstveni radnici   Odbrana slobode parada
@tigerzoki @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima