Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Klinički centar Niš "okupan" ljubučastom svetlošću kao znak podrške obolelim od inflamatornih bolesti creva

rssBookmark and Share

Niš 19.05.2019. Južna Srbija Info

Isticanju važnosti Svetskog dana obolelih od IBD bolesti (Inflamatornih bolesti creva), koji je zahvaljujući Udruženju „UKUKS“, lekarima i medicinskom osoblju niškog Kliničkog centra i pacijentima iz čitave Srbije, svečano i „radno“ obeležen danas u centru Niša, svesrdno se pridružila i Uprava Kliničkog centra Niš i to veče ranije.

Klinički centar Niš "okupan" ljubučastom svetlošću kao znak podrške obolelim od inflamatornih bolesti creva

Kako bi se priključili kampanji ostalih zdravstvenih Ustanova iz Evrope i sveta, a zahvaljujući odličnoj saradnji Uprave KC Niš, Klinike za gastroenetrologiju i Udruženja, sinoć je nova zgrada Kliničkog centra, kod glavnog ulaza, svetlosnim topovima bila „obojena“ u ljubičastu boju, u cilju pružinja podrške, onima koji boluju od ulceroznog kolitisa i Kronove bolesti.

-Ovako ravnopravno predstvaljamo našu zemlju, naš Grad i niški Klinički centar, koji je itekako, zahvaljujući pomoći države i resornog Ministarstva, sada daleko moderniji u odnosu na ostale u čitavom regionu i pridružujemo se borbi za podizanje kvaliteta lečenja i života obolelih, a koliko je to važno, dokaz je i to što su, sem lekara iz čitavog regiona i predstavnika Udruženja, događaju prisustvovali i pacijenti koji godinama žive sa IBD-om, istakao je prof.dr Zoran Radovanović, generalni direktor KC Niš.

Jedan od glavnih organizatora i niških domaćina čitave manifestacije, stručnih predavanja i performansa, koji u Gradu na Nišavi traje od petka, bila je i Žaklina Pajević, glavna sestra Klinike za gastroenterologiju KC Niš i istaknuta članica Udruženja.

-Presrećna sam što su se ljudi odazvali u ovolikom broju, jer imamo preko stotinak gostiju iz čitave Srbije, a naravno i naši, niški pacijenti su večeras ovde, da zajedničkim snagama pošaljemo, ljubičastom bojom, poruku u svet, da pacijenti sa IBD-om nisu nevidljivi i da pre svega, sa tim bolestima, može da se živi normalno, istakla je Pajević.  

Zadovoljstvo zbog odlične organizacije i nesebične podrške Kliničkog centra u Nišu, nije skrivao ni Ljiljan Đaković, predsednik Udruženja za Kronovu bolest i ulcerozni kolitis.

-Mi smo, kao što vidite, dobro organizovani, jer se godinama trudimo da pružamo podršku našim pacijentima iz cele zemlje i zaista mi je drago što smo već nekoliko dana ovde u Nišu, što smo večeras ispred ovog velelepnog objekta, nove zgrade KC Niš i što je ovo znak da nas ova zdravstvena ustanova razume i želi da pomogne na sve moguće načine, naveo je Đaković.

Sem ovog performansa, dan ranije, lekari specijalisti ove vrste zdravstvene patologije, članovi Udruženja i pacijenti, održali su danas, u nedelju, predavanja u centru Niša, prilikom kojih su delili i informatore o inflamatornim bolestima creva, u koje spadaju Kronova bolest, ulcerozni kolitis i intermedijarni kolitis,koja jesu hronična i teška oboljenja, ali čiji uzrok još nije poznat.

Komentara: 0


#   Niš   Klinički centar Niš   Zoran Radovanović   lekari specijalisti   Klinički centar   rasveta   podrška   glavna sestra   ljubičasta boja   bolesti creva
@tigerzoki @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima