Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Клинички центар Ниш "окупан" љубучастом светлошћу као знак подршке оболелим од инфламаторних болести црева

rssBookmark and Share

Ниш 19.05.2019. Јужна Србија Инфо

Истицању важности Светског дана оболелих од ИБД болести (Инфламаторних болести црева), који је захваљујући Удружењу „УКУКС“, лекарима и медицинском особљу нишког Клиничког центра и пацијентима из читаве Србије, свечано и „радно“ обележен данас у центру Ниша, свесрдно се придружила и Управа Клиничког центра Ниш и то вече раније.

Клинички центар Ниш "окупан" љубучастом светлошћу као знак подршке оболелим од инфламаторних болести црева

Како би се прикључили кампањи осталих здравствених Установа из Европе и света, а захваљујући одличној сарадњи Управе КЦ Ниш, Клинике за гастроенетрологију и Удружења, синоћ је нова зграда Клиничког центра, код главног улаза, светлосним топовима била „обојена“ у љубичасту боју, у циљу пружиња подршке, онима који болују од улцерозног колитиса и Кронове болести.

-Овако равноправно предстваљамо нашу земљу, наш Град и нишки Клинички центар, који је итекако, захваљујући помоћи државе и ресорног Министарства, сада далеко модернији у односу на остале у читавом региону и придружујемо се борби за подизање квалитета лечења и живота оболелих, а колико је то важно, доказ је и то што су, сем лекара из читавог региона и представника Удружења, догађају присуствовали и пацијенти који годинама живе са ИБД-ом, истакао је проф.др Зоран Радовановић, генерални директор КЦ Ниш.

Један од главних организатора и нишких домаћина читаве манифестације, стручних предавања и перформанса, који у Граду на Нишави траје од петка, била је и Жаклина Пајевић, главна сестра Клинике за гастроентерологију КЦ Ниш и истакнута чланица Удружења.

-Пресрећна сам што су се људи одазвали у оволиком броју, јер имамо преко стотинак гостију из читаве Србије, а наравно и наши, нишки пацијенти су вечерас овде, да заједничким снагама пошаљемо, љубичастом бојом, поруку у свет, да пацијенти са ИБД-ом нису невидљиви и да пре свега, са тим болестима, може да се живи нормално, истакла је Пајевић.  

Задовољство због одличне организације и несебичне подршке Клиничког центра у Нишу, није скривао ни Љиљан Ђаковић, председник Удружења за Кронову болест и улцерозни колитис.

-Ми смо, као што видите, добро организовани, јер се годинама трудимо да пружамо подршку нашим пацијентима из целе земље и заиста ми је драго што смо већ неколико дана овде у Нишу, што смо вечерас испред овог велелепног објекта, нове зграде КЦ Ниш и што је ово знак да нас ова здравствена установа разуме и жели да помогне на све могуће начине, навео је Ђаковић.

Сем овог перформанса, дан раније, лекари специјалисти ове врсте здравствене патологије, чланови Удружења и пацијенти, одржали су данас, у недељу, предавања у центру Ниша, приликом којих су делили и информаторе о инфламаторним болестима црева, у које спадају Кронова болест, улцерозни колитис и интермедијарни колитис,која јесу хронична и тешка обољења, али чији узрок још није познат.

Коментара: 0


#   Ниш   Клинички центар Ниш   Зоран Радовановић   лекари специјалисти   Клинички центар   расвета   подршка   главна сестра   љубичаста боја   болести црева
@tigerzoki @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима