Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niški klinički centar dobio heliodrom, prvi pacijenti za 15 dana

rssBookmark and Share

Niš 16.04.2019. RTS, Južna Srbija Info

Klinički centar u Nišu druga je zdravstvena ustanova u Srbiji koja je dobila helidrom. Omogućićemo u svakom trenutku prijem hitnih pacijenata i transport iz zgrade KC ka Beogradu ili nekoj drugoj ustanovi, rekao je za RTS Zoran Radovanović, direktor Kliničkog centra u Nišu.

Foto: RTS
Foto: RTS

Niš se nalazi na glavnom čvorištu Koridora 10, na mestu gde se račvaju južni i istočni krak. Pored toga, Klinički centar je praktično najvažnija zdravstvena ustanova i najmodernija zdravstvena ustanova južno od Beograda.

Helidrom će se koristiti u hitnim slučajevima i taj "zlatni sat" je najvažniji u zdravstvu.

"Mi smo ovde godinu i po dana od kada smo otvorili Klinički centar i došli smo do toga da završavamo radove na izgradnji helidroma, omogućićemo u svakom trenutku prijem hitnih pacijenata i transport iz zgrade KC ka Beogradu ili nekoj drugoj ustanovi", rekao je Zoran Radovanović, direktor Kliničkog centra u Nišu.

Prema njegovim rečima, Klinički centar u Nišu danas piše ponovo istoriju tog grada.

"Već četiri godine u saradnji sa Direktoratom civilnog vazduhoplovstva i Ministarstvom zdravlja obučili smo kompletno ekipe. Spremni smo u potpunosti i odgovorićemo zadatku", istakao je Radovanović.

Prema njegovim rečima, to je početak nove ere Kliničkog centra u Nišu.

Petar Mirosavljević, prodekan Saobraćajnog fakulteta u Beogradu kaže da je ovo veliki dan za Srbiju i srpski narod da vazdušni saobraćaj postane dostupan svim stanovnicima Srbije, da se pokaže da vazdušni saobraćaj nije samo transport za komercijalne usluge nego i za humane i socijalne usluge spasavanja ljudskih života.

"Drago mi je što smo prvi put u Srbiji uz jedan klinički centar razvili sertifikovan projekat po svim svetskim i evropskim standardima – helidrom koji će dugi niz godina omogućiti spasavanje ljudskih života", rekao je Mirosavljević.

Prvi pacijenti mogli bi da stignu za 15 dana, a sve je koštalo oko 30 miliona dinara.

Komentara: 0


#   Niš   Klinički centar Niš   saobraćaj   Zoran Radovanović   pacijenti   Klinički centar   heliodrom
@tigerzoki @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima