Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Маске поново актуелне - нове мере Кризног штаба

Bookmark and Share

23.06.2020. РТС, Јужна Србија Инфо

Маске ће бити обавезне у градском и међуградском превозу, док је препорука да се носе у затвореним просторима, одлучено је на седници Кризног штаба. Посете болницама ће до даљег бити забрањене, јавља репортер РТС-а.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

На отвореном простору препоручује се дистанца од најмање метар и по, а у затвореном простору остају на снази сва ограничења која су важила до сада.  

Имунолог Срђа Јанковић је после седнице рекао да неће бити могуће ући у градски и приградски превоз без маске. 

Када је реч о затвореним просторима, посебан акценат је на поштама, банкама, јавним институцијама и продавницама и тржним центрима, саопштила је Влада.

У саопштењу после седнице Кризног штаба је напоменуто да маске не морају бити хируршке, купљене у апотеци, већ грађани могу да користе и памучне маске за вишекратну употребу. 

Влада Србије потврдила је одлуке Кризног штаба. 

Најављено је да ће Влада Србије наставити у наредним данима да са великом пажњом прати развој епидемиолошке ситуације и да ће о свему благовремено обавештавати грађане. 

Раније је Јанковић рекао за РТС да то што се одржава број новооболелих из дана у дан показује да је коронавирус и даље ту и да би требало мало стегнути обруч око њега. 


#   Коронавирус   заштитне маске   Срђа Јанковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима