Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Maske ponovo aktuelne - nove mere Kriznog štaba

Bookmark and Share

23.06.2020. RTS, Južna Srbija Info

Maske će biti obavezne u gradskom i međugradskom prevozu, dok je preporuka da se nose u zatvorenim prostorima, odlučeno je na sednici Kriznog štaba. Posete bolnicama će do daljeg biti zabranjene, javlja reporter RTS-a.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Na otvorenom prostoru preporučuje se distanca od najmanje metar i po, a u zatvorenom prostoru ostaju na snazi sva ograničenja koja su važila do sada.  

Imunolog Srđa Janković je posle sednice rekao da neće biti moguće ući u gradski i prigradski prevoz bez maske. 

Kada je reč o zatvorenim prostorima, poseban akcenat je na poštama, bankama, javnim institucijama i prodavnicama i tržnim centrima, saopštila je Vlada.

U saopštenju posle sednice Kriznog štaba je napomenuto da maske ne moraju biti hirurške, kupljene u apoteci, već građani mogu da koriste i pamučne maske za višekratnu upotrebu. 

Vlada Srbije potvrdila je odluke Kriznog štaba. 

Najavljeno je da će Vlada Srbije nastaviti u narednim danima da sa velikom pažnjom prati razvoj epidemiološke situacije i da će o svemu blagovremeno obaveštavati građane. 

Ranije je Janković rekao za RTS da to što se održava broj novoobolelih iz dana u dan pokazuje da je koronavirus i dalje tu i da bi trebalo malo stegnuti obruč oko njega. 


#   Koronavirus   zaštitne maske   Srđa Janković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima