Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Opuštanje pojedinih daje mogućnost uvođenja rigoroznijih mera u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 23.02.2021. Južna Srbija Info

Sotirovski je apelovala na sugrađane da se ne opuste posle vakcine, već da zaštite i sebe i druge poštujući preporuke epidemiologa. "Pojačan je rad komunalne milicije i sanitarne inspekcije, a vanredna situacija proglašena u Nišu daje mogućnost uvođenja rigoroznijih mera od sada važećih" rekla je gradonačelnica Niša prilpkom uručenja zaštitne opreme niškom Domu zdravlja.

Opuštanje pojedinih daje mogućnost uvođenja rigoroznijih mera u Nišu

Grad Niš obezbedio je zaštitnu opremu, dezinfekciona sredstva za niški Dom zdravlja, kao jedne od najopterećenijih zdravstvenih ustanova u vanrednoj situaciji zbog epidemije koronavirusom i u kampanji vakcinacije.   

Prilikom današnjeg uručenja zaštitne opreme, i to kombinezona, mantila, kaljača, maski i dezinfekcionih sredstvaa, kao dobrodošlu donaciju "Lajons" kluba iz Niša, gradonačelnica Dragana Sotirovski, izjavila je, da je do sada u našem gradu vakcinisano 65.000 ljudi, da Niš prednjači u Srbiji i da je niški Dom zdravlja pohvaljen od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić.

„Imamo povećanje broja zaraženih u Nišu i Srbiji i to nije dobro“, upozorila je gradonačelnica Niša. Ona je apelovala na sugrađane da se ne opuste posle vakcine, već da zaštite i sebe i druge poštujući preporuke epidemiologa. Pojačan je rad komunalne milicije i sanitarne inspekcije, a vanredna situacija proglašena u Nišu daje mogućnost uvođenja rigoroznijih mera od sada važećih. Upravljaćemo se za sada prema odlukama republičkog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19, napomenula je Dragana Sotirovski. 

Zahvaljujući na donaciji, direktor Doma zdravlja prof. dr Milorad Jerkan rekao je da Dom zdravlja ima na raspolaganju četiri vrste vakcina, da se vakcinacija odvija prema unapred utvrđenom planu i bez zastoja.


#   Niš   Dom zdravlja   Dragana Sotirovski   donacija   Milorad Jerkan   Koronavirus   zaštitne maske   kovid vakcina   Lajons klub
#GradonacelnicaN @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima