Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мештани два куршумлијска села блокирали пут ка Косову

rssBookmark and Share

Куршумлија 04.05.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Мештани села Крчмаре и Пепељевац у општини Куршумлија наставили су данас са блокадом пута кроз село, којим се привремено, због радова на бетонском мосту на магистралном путу Ниш - Приштина, возила преусмеравају на овај локални пут.

Мештани два куршумлијска села блокирали пут ка Косову

Радови на мосту на коме се на средини направила велика рупа трају око две недеље, а мештани ова два села протестују због прашине коју подижу тешки шлепери који возе робу на Косово и Метохију.

Житељи села Крчмаре започели су блокаду пута у среду, а данас су им се придружили и мештани села Пепељевац.

Представник села Крчмаре Иван Михајловић рекао је Танјугу да путем током целог дана, али и касно ноћу, пролазе претоварени шлепери који возе робу на Косово чија је бруто тежина више од 60 тона, а који подижу облаке прашине од које се озбиљно нарушава здравље житеља села и уништавају сви усеви од којих они живе.

Михајловић је казао да мештани од општине захтевају асфалтирање ове деонице пута у дужини од два километра.

Због блокаде пута километарске колоне камиона и аутомобила који возе робу на Косово и Метохију чекају, а мештани пропуштају само кола Хитне помоћи.

-Остаћемо овде све док нас полиција не растера - рекао је Танјугу Василије Антић мештанин села Крчмаре, које је удаљено од административне границе са Косовом око 20 километара.

Житеље села на блокади данас је обишао заменик председника општине Куршумлија Дејан Милошевић који је са њима разговарао и обећао им помоћ ради решења њиховог захтева.


#   Куршумлија   полиција   Дејан Милошевић   село   Иван Михајловић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима