Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одбили да одблокирају пут ка Косову

rssBookmark and Share

Куршумлија 12.05.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Мештани три куршумлијска села, који од среде држе у потпуној блокади алтернативни пут ка Косову, одбили су јутрос да ослободе овај путни правац, али су прихватили предлог да њихова делегација заједно са председницом општине у понедељак у Београду, у надлежним министарствима, покуша да реши проблем.

Одбили да одблокирају пут ка Косову

Због радова на магистралном путу Ниш-Приштина возила су пре три недеље преусмерена на овај локални пут, а мештани су због велике прашине коју дижу шлепери и камиопни који превозе робу на Косово и Метохију, блокирали тај путни правац.

Председница општине Куршумлија Весна Јаковљевић разговарала је са представницима мештана на које је апеловала да одмах уклоне барикаде и осолободе путни правац ка Косову, што су они одбили и најавили радикализацију штрајка.

"Представници мештана су прихватили да се путује у Београд, али су одбили да уклоне барикаде, па договор није постигнут", рекла је Јаковљевић новинарима.

Мештани села Пепељевц, Крчмаре и Грабовница, који су у среду пут блокирали пољопривредним машинама већ четврти дан држе у блокади алтернативни пут ка Косову. Они су од среде увели даноноћно дежурство на блокади пута, а припадници куршумлијске полиција најавили су да ће од данас писати пријаве судији за прекршаје због ометања саобраћаја.

Тим путем током целог дана , али и касно ноћу пролазе тешки шлепери који подижу облаке прашине која озбиљно нарушава здравље мештана , али и наше усеве од којих живимо, казао је мештанин села Крчмаре Иван Михајловић.

Житељи ова три Куршумлијска села која су удаљена од административног прелаза Мердаре око 20 километра пропуштају само кола Хитне медицинске помоћи , док се саобраћај ка Косову одвија преко насеља Кастрат, где се камиони и шлепери пуштају наизменично ,али су и мештани насеља Кастрат за данас најавили блокаду пута кроз њихово насиље.


#   Куршумлија   полиција   саобраћај   Весна Јаковљевић   село
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима