Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Михајловићева: Међуградски саобраћај од следеће недеље - у аутобус и воз са маском и рукавицама

Bookmark and Share

30.04.2020. Јужна Србија Инфо

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструркуре проф. др Зорана Михајловић изјавила је данас да држава полако релаксира мере у складу са епидемиолошком ситуацијом и препорукама лекара, те додала да ће се корак по корак доносити нове мере.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Упитана да прокоментарише динамику отварања саобраћаја Михајловићева је рекла да ће се нове мере постепено уводити.

“Опасност није још увек прошла, важно је да покажемо још мало стрпљења, а мере ћемо релаксирати корак по корак, у координацији са градовима и лекарима, најпре међуградски, па приградски и најзад градски саобраћај”, рекла је она.

Михајловићева је рекла да што се спремности Владе Србије тиче, све је спремно у погледу одлука и уредби које треба донети али да се пита струка.

“Очекујем већ следеће недеље полако увођење међуградског саобраћаја. Што се тиче авио саобраћаја, аеродром Никола Тесла ниједног тренутка није био затворен, али редовних линија нема нигде у Европи и у складу са епидемиолошком ситуацијом ћемо доносити нове одлуке.

"Мере безбедности зарад очувања нашег и здравља других људи су најважније и неће моћи да се уђе у аутобус или воз без маске и рукавица. Аутобуски саобраћај креће у пуном капацитету, док су процене да је за железнички саобраћај у овом тренутку довољно 30 одсто возова", рекла је Михајловићева за Прву.

Најпре да видимо како ће се мере које смо у међувремену релаксирали одразити на комплетну ситуацију.

У овом тренутку струка је изнад политике”, закључила је Михајловићева.


#   аутобус   саобраћај   Зорана Михајловић   воз   Министарство грађевинарства   Коронавирус
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима