Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Русија негира писање косовских медија око тајних договора о признању

Bookmark and Share

Москва 07.03.2019. ФоНет, Н1

Москва негира писања косовских медија да су се, наводно, Русија, Француска и САД договориле о признању независности Косова, изјавила је на конференцији за новинаре портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Русија негира писање косовских медија око тајних договора о признању

Одговарајући на питање новинара да ли је истина да постоји тајни договор о независности Косова, Захарова је рекла да се "у питању садржи одговор: косовски медији на албанском језику, позивајући се на немачке изворе", пренео је Спутњик.

"Мислим да о томе не можемо озбиљно да разговарамо. Све што се тиче става Србије о решавању косовског питања најактивније коментарише председник Србије, практично свакодневно. Ради се о оценама процеса и о потешкоћама са којима се суочава руководство Србије током тих преговора“, навела је Захарова.

Према њеним речима, извори тих информација не остављају простор да им се верује.

Раније су косовски медији писали да су Вашингтон, Париз и Москва припремили споразум о "карактеру пријатељства и добросуседских односа" између Београда и Приштине, који би наводно требало да буде потписан у периоду од 28. јуна до 13. јула ове године.


#   Србија   Александар Вучић   Немачка   Косово и Метохија   Француска   САД   Русија   Москва   председник Србије   Париз   Марија Захарова   Спутњик
@avucic @rs_sputnik @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима