Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Rusija negira pisanje kosovskih medija oko tajnih dogovora o priznanju

Bookmark and Share

Moskva 07.03.2019. FoNet, N1

Moskva negira pisanja kosovskih medija da su se, navodno, Rusija, Francuska i SAD dogovorile o priznanju nezavisnosti Kosova, izjavila je na konferenciji za novinare portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Rusija negira pisanje kosovskih medija oko tajnih dogovora o priznanju

Odgovarajući na pitanje novinara da li je istina da postoji tajni dogovor o nezavisnosti Kosova, Zaharova je rekla da se "u pitanju sadrži odgovor: kosovski mediji na albanskom jeziku, pozivajući se na nemačke izvore", preneo je Sputnjik.

"Mislim da o tome ne možemo ozbiljno da razgovaramo. Sve što se tiče stava Srbije o rešavanju kosovskog pitanja najaktivnije komentariše predsednik Srbije, praktično svakodnevno. Radi se o ocenama procesa i o poteškoćama sa kojima se suočava rukovodstvo Srbije tokom tih pregovora“, navela je Zaharova.

Prema njenim rečima, izvori tih informacija ne ostavljaju prostor da im se veruje.

Ranije su kosovski mediji pisali da su Vašington, Pariz i Moskva pripremili sporazum o "karakteru prijateljstva i dobrosusedskih odnosa" između Beograda i Prištine, koji bi navodno trebalo da bude potpisan u periodu od 28. juna do 13. jula ove godine.


#   Srbija   Aleksandar Vučić   Nemačka   Kosovo i Metohija   Francuska   SAD   Rusija   Moskva   predsednik Srbije   Pariz   Marija Zaharova   Sputnjik
@avucic @rs_sputnik @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima