Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Након писања "Јужне Србије": Прорадио скенер у прокупачкој болници

rssBookmark and Share

Прокупље 26.08.2014. С. Радовић

Након писања наше медијске куће о томе да скенер у прокупачкој Општој болници ''Др Алекса Савић'' већ више месеци не ради, квар је одклоњен а скенер је поново почео да ради, тако да пацијенти сада више неће морати да за ову врсту дијагностике одлазе у нишки Клинички центар.

Након писања "Јужне Србије": Прорадио скенер у прокупачкој болници

Средства за поправку скенера обезбедило је Министарство здравља, а ради се о замени рендген цеви, због чијег квара овај апарат није био у функцији.

- Прегледи на скенеру се реализују уобичајено, по степену хитности, што је било и до сада када смо пацијенте упућивали у Клинички центар Ниш, рекла је портпарол Опште болнице „Др Алекса Савић“ у Прокупљу др Марија Деспотовић.

Овај апарат, који је донација Министарства здравља прокупачкој болници, неопходан је за брзо и ефикасно успостављање дијагнозе, а самим тим и благовремено и адекватно лечење пацијената.

Иначе, руководство прокупачке болнице је скенер поравило након што је наша медијска кућа у више наврата извештавала о томе да једини скенер у Топличком округу не ради због чега су животи пацијената били угрожени.

 


#   Прокупље   Клинички центар Ниш   болница   Др Алекса Савић болница   Клинички центар   скенер   Марија Деспотовић   Министарство здравља
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима