Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nakon pisanja "Južne Srbije": Proradio skener u prokupačkoj bolnici

rssBookmark and Share

Prokuplje 26.08.2014. S. Radović

Nakon pisanja naše medijske kuće o tome da skener u prokupačkoj Opštoj bolnici ''Dr Aleksa Savić'' već više meseci ne radi, kvar je odklonjen a skener je ponovo počeo da radi, tako da pacijenti sada više neće morati da za ovu vrstu dijagnostike odlaze u niški Klinički centar.

Nakon pisanja "Južne Srbije": Proradio skener u prokupačkoj bolnici

Sredstva za popravku skenera obezbedilo je Ministarstvo zdravlja, a radi se o zameni rendgen cevi, zbog čijeg kvara ovaj aparat nije bio u funkciji.

- Pregledi na skeneru se realizuju uobičajeno, po stepenu hitnosti, što je bilo i do sada kada smo pacijente upućivali u Klinički centar Niš, rekla je portparol Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju dr Marija Despotović.

Ovaj aparat, koji je donacija Ministarstva zdravlja prokupačkoj bolnici, neophodan je za brzo i efikasno uspostavljanje dijagnoze, a samim tim i blagovremeno i adekvatno lečenje pacijenata.

Inače, rukovodstvo prokupačke bolnice je skener poravilo nakon što je naša medijska kuća u više navrata izveštavala o tome da jedini skener u Topličkom okrugu ne radi zbog čega su životi pacijenata bili ugroženi.

 


#   Prokuplje   Klinički centar Niš   bolnica   Dr Aleksa Savić bolnica   Klinički centar   skener   Marija Despotović   Ministarstvo zdravlja
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima