Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Западна алијанса и Војска Србије обучавају ирачке војнике у Нишу

rssBookmark and Share

12.12.2017. Јужна Србија Инфо

У Чети за обуку санитетске службе Центра за обуку логистике у Нишу у касарни "Књаз Михаило", 4. септембра је почео тронедељни курс из области војне медицине за припаднике Oружаних снага Републике Ирака.

Фото: Војска Србије
Фото: Војска Србије

Циљ курса, који се реализује након тронедељне обуке у немачком граду Кобленцу, је оспособљавање припадника ирачких оружаних снага у оквиру Иницијативе за изградњу одбрамбених и безбедносних капацитета (DCBI) ирачке војске.
 
Обуку реализују инструктори из Чете за обуку санитетске службе и НАТО инструктори, а за реализацију дела обуке биће ангажовани лекари специјалисти из Војне болнице Ниш.

На курсу ће у улози посматрача учествовати и представници Оружаних снага Савезне Републике Немачке и Краљевине Белгије (НАТО).
 
Отварању курса присуствовали су аташе у Амбасади Републике Ирака у Београду Ахмед Гадхбан и командант Центра за обуку логистике пуковник Драган Љубић.

Поред медицинске, изводиће се и обука ирачких безбедносних снага за одржавање оклопних возила још из периода бившег ССРА-а, као и за сузбијање импровизованих експлозивних направа, пише у саопштењу НАТО снага..

Коментара: 0


#   НАТО   лекари специјалисти   обука   касарна Књаз Михаило   Војска Србије   Ирак
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима