Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zapadna alijansa i Vojska Srbije obučavaju iračke vojnike u Nišu

rssBookmark and Share

12.12.2017. Južna Srbija Info

U Četi za obuku sanitetske službe Centra za obuku logistike u Nišu u kasarni "Knjaz Mihailo", 4. septembra je počeo tronedeljni kurs iz oblasti vojne medicine za pripadnike Oružanih snaga Republike Iraka.

Foto: Vojska Srbije
Foto: Vojska Srbije

Cilj kursa, koji se realizuje nakon tronedeljne obuke u nemačkom gradu Koblencu, je osposobljavanje pripadnika iračkih oružanih snaga u okviru Inicijative za izgradnju odbrambenih i bezbednosnih kapaciteta (DCBI) iračke vojske.
 
Obuku realizuju instruktori iz Čete za obuku sanitetske službe i NATO instruktori, a za realizaciju dela obuke biće angažovani lekari specijalisti iz Vojne bolnice Niš.

Na kursu će u ulozi posmatrača učestvovati i predstavnici Oružanih snaga Savezne Republike Nemačke i Kraljevine Belgije (NATO).
 
Otvaranju kursa prisustvovali su ataše u Ambasadi Republike Iraka u Beogradu Ahmed Gadhban i komandant Centra za obuku logistike pukovnik Dragan Ljubić.

Pored medicinske, izvodiće se i obuka iračkih bezbednosnih snaga za održavanje oklopnih vozila još iz perioda bivšeg SSRA-a, kao i za suzbijanje improvizovanih eksplozivnih naprava, piše u saopštenju NATO snaga..

Komentara: 0


#   NATO   lekari specijalisti   obuka   kasarna Knjaz Mihailo   Vojska Srbije   Irak
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima