Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Некада најбољи ресторан, сада напуштена рупетина

rssBookmark and Share

29.01.2013. Izvor: Rts

У години јубилеја Миланског едикта, туристи који авионом долазе у Ниш, могли би непријатно да се изненаде. Због штрајка запослених, ресторан на нишком аеродрому "Константин Велики" не ради више од пола године. Летови се, за сада, одвијају пет пута недељно, а док се проблем трајно не реши, на аеродрому прибегавају привременим решењима.

Некада најбољи ресторан, сада напуштена рупетина
Ресторан на нишком аеродрому "Константин Велики", не ради већ пола године. У кухињи ресторана не припрема се храна, а јеловници чекају госте којих нема.

У празном ресторану само неколико запослених који су, због неисплаћених плата у штрајку већ седам месеци.

"Блокиран је рад целог ресторана, капацитета 200 места, блокирано је давање кетеринг услуга, и то је то, што се тиче авио-превоза", каже Зоран Илић, председник штрајкачаког одбора.

Ресторан је блокиран и за оне из града који би овде организовали веће прославе и скупове, а једини је угоститељски објекат на аеродрому. Део је предузећа Аеродромтурс, које више од деценије послује и привређује самостално.

restoran aerodrom 2 nn.jpg

"Ресторан, да би пословао на нивоу рентабилности, мора да има неки промет на годишњем нивоу, није баш популарно причати о цифрама, али неких 12, 13 милиона глобално гледано, а ми послујем са неких 70 одсто капацитета", каже диркетор "Аеродромтурса" Драгана Дамјанац.

Проблем је привремено решен мањом продавницом са слаткишима и соковима, а пре месец дана постављен је и аутомат за кафу.

Директор аеродрома, Драган Бугариновић, каже да ће до летње сезоне бити уведено и трајније решење.

"Уколико се ситуација са "Аеродромтурсом" не реши на позитиван начин, и сам ресторан не буде могао да ради, ми ћемо обезбедити такву врсрту услуге у самом холу пристанишне зграде, где бисмо отворили један бифе, који би такође могао да задовољи све ове врсте потреба", каже Бугариновић.

Само прошле године аеродром "Констанитн Велики" превезао је 27. 400 путника. У овој години биће их још више, јер је повећано интересовање туриста за долазак у Ниш, а на пролеће крећу и летови за Италију и Турску.



#   ресторан   Цар Константин Велики   аеродром   Драган Бугариновић   Зоран Илић   угоститељски објекат
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима