Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nekada najbolji restoran, sada napuštena rupetina

rssBookmark and Share

29.01.2013. Izvor: Rts

U godini jubileja Milanskog edikta, turisti koji avionom dolaze u Niš, mogli bi neprijatno da se iznenade. Zbog štrajka zaposlenih, restoran na niškom aerodromu "Konstantin Veliki" ne radi više od pola godine. Letovi se, za sada, odvijaju pet puta nedeljno, a dok se problem trajno ne reši, na aerodromu pribegavaju privremenim rešenjima.

Nekada najbolji restoran, sada napuštena rupetina
Restoran na niškom aerodromu "Konstantin Veliki", ne radi već pola godine. U kuhinji restorana ne priprema se hrana, a jelovnici čekaju goste kojih nema.

U praznom restoranu samo nekoliko zaposlenih koji su, zbog neisplaćenih plata u štrajku već sedam meseci.

"Blokiran je rad celog restorana, kapaciteta 200 mesta, blokirano je davanje ketering usluga, i to je to, što se tiče avio-prevoza", kaže Zoran Ilić, predsednik štrajkačakog odbora.

Restoran je blokiran i za one iz grada koji bi ovde organizovali veće proslave i skupove, a jedini je ugostiteljski objekat na aerodromu. Deo je preduzeća Aerodromturs, koje više od decenije posluje i privređuje samostalno.

restoran aerodrom 2 nn.jpg

"Restoran, da bi poslovao na nivou rentabilnosti, mora da ima neki promet na godišnjem nivou, nije baš popularno pričati o ciframa, ali nekih 12, 13 miliona globalno gledano, a mi poslujem sa nekih 70 odsto kapaciteta", kaže dirketor "Aerodromtursa" Dragana Damjanac.

Problem je privremeno rešen manjom prodavnicom sa slatkišima i sokovima, a pre mesec dana postavljen je i automat za kafu.

Direktor aerodroma, Dragan Bugarinović, kaže da će do letnje sezone biti uvedeno i trajnije rešenje.

"Ukoliko se situacija sa "Aerodromtursom" ne reši na pozitivan način, i sam restoran ne bude mogao da radi, mi ćemo obezbediti takvu vrsrtu usluge u samom holu pristanišne zgrade, gde bismo otvorili jedan bife, koji bi takođe mogao da zadovolji sve ove vrste potreba", kaže Bugarinović.

Samo prošle godine aerodrom "Konstanitn Veliki" prevezao je 27. 400 putnika. U ovoj godini biće ih još više, jer je povećano interesovanje turista za dolazak u Niš, a na proleće kreću i letovi za Italiju i Tursku.



#   restoran   Car Konstantin Veliki   aerodrom   Dragan Bugarinović   Zoran Ilić   ugostiteljski objekat
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima