Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш постаје привремено седиште Владе

rssBookmark and Share

Ниш 02.10.2016. Драгана Сотировски, РТС

Средином октобра премијер и министри Владе Србије недељу дана боравиће у Нишу. Планиране су бројне активности, међу којима су обилазак путне инфраструктуре, Клиничког центра Ниша и појединих фабрика.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Заинтересовани грађани који закажу разговор моћи ће и да се сретну са председником Владе. Један дан у Нишу са премијером провешће и амбасадори земаља ЕУ.

Разговор са премијером у Нишу заказује се електронским путем, слањем или личном доставом писма у Немањину 11. Упутство о заказивању сусрета добија се позивом на број Владе Србије.

Грађани кажу да би премијера саветовали да обрати већу пажњу на југ земље, као и када ће млади да добију могућност да раде и да добију олакшице од државе како би покренули свој бизнис.

Александар Вучић ће у Нишу разговарати са градоначелницима и представнцима пет округа, обилазиће фабрике и посетити поједине бање.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић истиче да се сви припремају, јер, како каже, то је велики догађај за град и грађане. "Влада ће у граду бити седам дана и радиће по свом плану и ми као град ћемо у томе дати свој допринос", додаје Булатовић.

Поједини медији извештавају да би у време боравка Владе на југу Србије у Ниш требало да дође албански премијер Еди Рама. Тема за разговор је, кажу, много, а неке од њих биће изградња ауто-пута од Ниша преко Приштине и Тиране до Драча, као и оснивање српско-албанске привредне коморе.

Најављени пословни форум у Нишу економисти позитивно оцењују јер ће то, кажу, бити прилика за заинтересоване инвеститоре, али и за разговор о потенцијалним олакшицама за сиромашне општине.

Економиста Бобан Стојановић напомиње да Србија са Албанијом има веома повољне извозно-увозне активности. "Седам пута више извозимо него што увозимо", наводи Стојановић.

Дописник албанске телевизије из Београда Идро Сефери каже да ће повезивање Ниша са Драчом помоћи привредницима, али ће ојачати везе два народа.

"Свих ових година било је покушаја и разних иницијатива за приближавање два народа, али ако не постоји политички консензус да је то у реду, не могу ни људи да се осећају слободно", наглашава Сефери.

Тачна траса ауто-пута требало би да буде позната наредне године када ће бити завршена и пројектна докуменатција.


#   Ниш   Александар Вучић   Влада Републике Србије   Дарко Булатовић   Еди Рама   Бобан Стојановић
@avucic @Vlada_SR @DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима