Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Председнику Албаније у Бујановцу приређен свечани дочек, без српске химне (ФОТО)

rssBookmark and Share

Бујановац 07.03.2017. Танјуг, Б92, Јужна Србија Инфо

Председник Албаније Бујар Нишани стигао је у Бујановац нешто после 12 часова, чиме је почео једнодневну посету општинама Бујановац и Прешево.

Фото: Танјуг
Фото: Танјуг

Нишанија су испред зграде општине дочекали председник општине Бујановац Шаип Камбери и председник СО Бујановац Јонуз Муслију, који је и председник Националног савета Албанаца.

Агенција Танјуг прво је пренела да је том приликом интонирана само химна Републике Албаније, а који сат касније навели су да ни химна Албаније, ни химна Србије нису интониране.

Испред зграде општине Нишанију је уприличен и свечани дочек, а чланови КУД из Бујановца носили су албанску народну ношњу.

Фото: Танјуг

Према проценама, испред зграде општине је више од 1.000 грађана који су Нишанија поздравили махањем албанским заставицама. 

Према протоколу, председника Албаније очекује разговор са локалним албанским политичким лидерима у кабинету председника општине Бујановац, након чега би требало да посети ОШ "Мухарем Кадрију" у Великом Трновцу. 

Фото: Танјуг

У 15.30 Нишани посету наставља у Прешеву, где ће се у Дому културе "Абдула Крашнића" обратити, како се очекује, и грађанима Прешева. 

На улицама Бујановца није видљиво појачано полицијско обезбеђење, али се претпоставља да су мере обезбеђења појачане полицајцима у цивилу. 

Поводом посете Нишанија премијер Вучић изјавио је да није лепо што није било српске химне на дочеку.


#   Бујановац   Александар Вучић   Зоран Станковић   председник општине   Албанија   Бујар Нишани
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима