Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Predsedniku Albanije u Bujanovcu priređen svečani doček, bez srpske himne (FOTO)

rssBookmark and Share

Bujanovac 07.03.2017. Tanjug, B92, Južna Srbija Info

Predsednik Albanije Bujar Nišani stigao je u Bujanovac nešto posle 12 časova, čime je počeo jednodnevnu posetu opštinama Bujanovac i Preševo.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Nišanija su ispred zgrade opštine dočekali predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi i predsednik SO Bujanovac Jonuz Musliju, koji je i predsednik Nacionalnog saveta Albanaca.

Agencija Tanjug prvo je prenela da je tom prilikom intonirana samo himna Republike Albanije, a koji sat kasnije naveli su da ni himna Albanije, ni himna Srbije nisu intonirane.

Ispred zgrade opštine Nišaniju je upriličen i svečani doček, a članovi KUD iz Bujanovca nosili su albansku narodnu nošnju.

Foto: Tanjug

Prema procenama, ispred zgrade opštine je više od 1.000 građana koji su Nišanija pozdravili mahanjem albanskim zastavicama. 

Prema protokolu, predsednika Albanije očekuje razgovor sa lokalnim albanskim političkim liderima u kabinetu predsednika opštine Bujanovac, nakon čega bi trebalo da poseti OŠ "Muharem Kadriju" u Velikom Trnovcu. 

Foto: Tanjug

U 15.30 Nišani posetu nastavlja u Preševu, gde će se u Domu kulture "Abdula Krašnića" obratiti, kako se očekuje, i građanima Preševa. 

Na ulicama Bujanovca nije vidljivo pojačano policijsko obezbeđenje, ali se pretpostavlja da su mere obezbeđenja pojačane policajcima u civilu. 

Povodom posete Nišanija premijer Vučić izjavio je da nije lepo što nije bilo srpske himne na dočeku.

Komentara: 0


#   Bujanovac   Aleksandar Vučić   Zoran Stanković   predsednik opštine   Albanija   Bujar Nišani
@avucic @


 


[ Dodaj komentar ]