Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишава опала пола метра, поплаве неће бити

rssBookmark and Share

Алексинац 30.03.2015. НТВ, Јужна Србија Инфо

Нема опасности ни од изливања бујичних притока Кутинске и Габровачке реке. Тренутно је угрожено Алексиначко подручје, јер је Јужна Морава у том делу у последњих 24 сата порасла за метар

Нишава опала пола метра, поплаве неће бити

Водостај Нишаве је од јуче опао за пола метра и нема опасности од поплава, кажу у Водопривредном предузећу “Ерозија”. Засад је критичан ток Јужне Мораве код Алексинца.

Водостај Нишаве од скоро 3 метра, колики је био када је вода стигла до шеталишта на кеју, није критичан. За свега 30 цм је прешао линију редовне одбране од поплава, кажу у “Ерозији” и додају да је ниво воде сада нижи за пола метра и да нема опасности од полава.Нема опасности ни од изливања бујичних притока као што су Кутинска и Габовачка река. Тренутно је угрожен Алексиначки округ, јер је Јужна Морава у том делу последња 24 сата порасла за један метар.

Подземне воде често узрокују поплаве, а таква је ситуација у Новом селу и Мезграји, кажу у “Ерозији”. Последње две године било је обилних падавина и земља је засићена, па је и мања киша потопи. Велики проблем је и смеће које људи бацају у реке, па их свака бујица однесе до прве препреке, где се формира брана због чега се вода излива. У овом предузећу зато апелују на грађане да буду савеснији и да не загађују водотокове.

 


#   Алексинац   Јужна Морава   поплава   Кутинска река   Нишава   подземне воде   24 сата   Габровачка река
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима