Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки ДИФ у друштву најбољих на свету - између 100. и 150. места на Шангајској листи

rssBookmark and Share

Ниш 17.11.2020. Јужна Србија Инфо

Након доделе ордена Светог Романа, највећег признања Епархије нишке, са нишкг ДИФ-а стижу одличне вести. Према најновијем академском рангирању светских универзитета – Шангајска листа за 2020. годину, Факултет спорта и физичког васпитања у Нишу се нашао између 101. и 150. места, међу најбољим факултетима спорта на свету (sport, exercise and health science).

Нишки ДИФ у друштву најбољих на свету - између 100. и 150. места на Шангајској листи

Према претходним рангирањима наш Факултет је заузимао позицију између 200. и 300. места (два пута) и 150. и 200. места на претходно објављеној листи. 

Нишки факултет је једини из Србије који се нашао на овогодишњој ранг листи

Изјава декана, проф. др Милована Братоћа

Желим да Вас обавестим о новом, за сада највећем, успеху Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу. Према најновијем академском рангирању светских универзитета – Шангајска листа за 2020. годину – наш Факултет се нашао између 101. и 150. места, међу најбољим факултетима спорта на свету (sport, exercise and health science). Према претходним рангирањима наш Факултет је заузимао позицију између 200. и 300. места (два пута) и 150. и 200. места на претходно објављеној листи. Ова ранг листа састављена је на основу броја објављених научних радова који су индексирани у Web of Science, укупног броја цитата, цитата по објављеном раду, радова објављених у најбољих 25% часописа, и процента објављених радова насталих у сарадњи са страним ауторима.

Са овим значајним напретком нишки Факултет спорта и физичког васпитања постао је апсолутно најбољи факултет спорта у Србији и један од водећих факултета у региону Југоисточне Европе. Наиме, нишки факултет је једини из Србије који се нашао на овогодишњој ранг листи.

Овом приликом ваља напоменути да је Факултет спорта и физичког васпитања из Ниша 2016. године био прва институција нишког Универзитета и једини факултет спорта из Србије који се нашао на најпрестижнијој академској листи. Наш Факултет је из године у годину напредовао на Шангајској листи тако да сада заузима изузетно високу позицију, раме уз раме са  најбољим светским универзитетима.  

Надам се да ће успех нашег Факултета бити мотив и осталим факултетима Универзитета у Нишу да вредније раде и да подигну квалитет своје научно-истраживачке делатности стремећи ка заједничком циљу – да Универзитет у Нишу сврстамо у групу најбољих светских универзитета.

 

Коментара: 0


#   Ниш   Факултет спорта и физичког васпитања   Милован Братић   Универзитет у Нишу   Шангајска листа   Орден Светог Романа
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима