Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niški DIF u društvu najboljih na svetu - između 100. i 150. mesta na Šangajskoj listi

rssBookmark and Share

Niš 17.11.2020. Južna Srbija Info

Nakon dodele ordena Svetog Romana, najvećeg priznanja Eparhije niške, sa niškg DIF-a stižu odlične vesti. Prema najnovijem akademskom rangiranju svetskih univerziteta – Šangajska lista za 2020. godinu, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu se našao između 101. i 150. mesta, među najboljim fakultetima sporta na svetu (sport, exercise and health science).

Niški DIF u društvu najboljih na svetu - između 100. i 150. mesta na Šangajskoj listi

Prema prethodnim rangiranjima naš Fakultet je zauzimao poziciju između 200. i 300. mesta (dva puta) i 150. i 200. mesta na prethodno objavljenoj listi. 

Niški fakultet je jedini iz Srbije koji se našao na ovogodišnjoj rang listi

Izjava dekana, prof. dr Milovana Bratoća

Želim da Vas obavestim o novom, za sada najvećem, uspehu Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu. Prema najnovijem akademskom rangiranju svetskih univerziteta – Šangajska lista za 2020. godinu – naš Fakultet se našao između 101. i 150. mesta, među najboljim fakultetima sporta na svetu (sport, exercise and health science). Prema prethodnim rangiranjima naš Fakultet je zauzimao poziciju između 200. i 300. mesta (dva puta) i 150. i 200. mesta na prethodno objavljenoj listi. Ova rang lista sastavljena je na osnovu broja objavljenih naučnih radova koji su indeksirani u Web of Science, ukupnog broja citata, citata po objavljenom radu, radova objavljenih u najboljih 25% časopisa, i procenta objavljenih radova nastalih u saradnji sa stranim autorima.

Sa ovim značajnim napretkom niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja postao je apsolutno najbolji fakultet sporta u Srbiji i jedan od vodećih fakulteta u regionu Jugoistočne Evrope. Naime, niški fakultet je jedini iz Srbije koji se našao na ovogodišnjoj rang listi.

Ovom prilikom valja napomenuti da je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša 2016. godine bio prva institucija niškog Univerziteta i jedini fakultet sporta iz Srbije koji se našao na najprestižnijoj akademskoj listi. Naš Fakultet je iz godine u godinu napredovao na Šangajskoj listi tako da sada zauzima izuzetno visoku poziciju, rame uz rame sa  najboljim svetskim univerzitetima.  

Nadam se da će uspeh našeg Fakulteta biti motiv i ostalim fakultetima Univerziteta u Nišu da vrednije rade i da podignu kvalitet svoje naučno-istraživačke delatnosti stremeći ka zajedničkom cilju – da Univerzitet u Nišu svrstamo u grupu najboljih svetskih univerziteta.

 

Komentara: 0


#   Niš   Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja   Milovan Bratić   Šangajska lista   Orden Svetog Romana
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima