Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки џудиста Игор Нуркић вратио се у земљу након успешне трнсплатације

rssBookmark and Share

19.11.2016. Јужна Србија Инфо

Нишки џудиста, осамнаестогодишњи Игор Нуркић, вратио се у земљу након успешне трнсплатације матичних ћелија у Немачкој.

Фото: ФБ Џудо Савез Србије
Фото: ФБ Џудо Савез Србије

Писмо захвалности Игорових родитеља преносимо у целости..

Успешно завршена трансплантација!

Поштовани спортски пријатељи,

После скоро шест месеци боравка у Немачкој у специјализованој клиници Ст. Франзискус Кранкенхаус у Фленсбургун, наш џудиста, репрезентативац и члан УЏК Кинезис из Ниша, Игор Нуркић вратио се у Србију.

Неизмерну захвалност дугујемо Влади Републике Србије, Министарству здравља и министру Златибору Лончару који су донели одлуку и одобрили средства за лечење нашег џудисте Игора Нуркића. 

Подршку и сву позитивну енергију имали смо од стране наше велике џудо породице у Србији али и шире. Посебну захвалност дугујемо нашем Џудо савезу Србије и председнику Савеза господину Ивану Тодорову, на свесрдном ангажовању и подршци у прибављању средстава за одлазак на лечење у Немачку. 

Захваљујемо се свим спортистима и спортским колективима као и свим људима великог срца који су нам омогућили да наставимо лечење на високо специјализованој клиници "Малтезер" у Фленсбургу.

Прва фаза лечења спроведена је у Клиничком центру у Нишу под руководством др Ивана Петковића који је одлично започео протокол лечења Игора Нуркића. По доласку у Фленсбург, проф. др Надежда Басара је констатовала тачну дијагнозу доц.др Миљана Крстића и почетак лечења др Ивана Петковића, као и чињеницу да су колеге из Клиничког центра у Нишу одлично одрадили посао. 

Наставак лечења под руководством тима проф.др Басаре је реализован врло успешно као и сама трансплантација матичних ћелија. Завршне контроле су потврдиле да више не постоје канцерогене ћелије и да је фаза лечења на клиници Малтесер у потпуности успела.

Наставак лечења Игора Нуркића подразумева да се са одредјеним лековима подигне имунитет и да се уз редовне контроле прати постигнуто стање. Контроле се врше под надзором раде под руководством проф. др Надежде Басаре. Део контрола вршиће др Иван Петковић у Нишу док ће се на сваких три месеца оне обављати на клиници Малтесер у Фленсбургу. Потребно праћење и контроле спроводиће се у наредном периоду од две године.

Свим нашим спортским пријатељима у Србији и широм света шаљемо пуно поздрава и још једном великом хвала за подршку када нам је било најпотребније.

Породица Нуркић


#   Иван Петковић   Игор Нуркић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима