Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niški džudista Igor Nurkić vratio se u zemlju nakon uspešne trnsplatacije

rssBookmark and Share

19.11.2016. Južna Srbija Info

Niški džudista, osamnaestogodišnji Igor Nurkić, vratio se u zemlju nakon uspešne trnsplatacije matičnih ćelija u Nemačkoj.

Foto: FB Džudo Savez Srbije
Foto: FB Džudo Savez Srbije

Pismo zahvalnosti Igorovih roditelja prenosimo u celosti..

Uspešno završena transplantacija!

Poštovani sportski prijatelji,

Posle skoro šest meseci boravka u Nemačkoj u specijalizovanoj klinici St. Franziskus Krankenhaus u Flensburgun, naš džudista, reprezentativac i član UDžK Kinezis iz Niša, Igor Nurkić vratio se u Srbiju.

Neizmernu zahvalnost dugujemo Vladi Republike Srbije, Ministarstvu zdravlja i ministru Zlatiboru Lončaru koji su doneli odluku i odobrili sredstva za lečenje našeg džudiste Igora Nurkića. 

Podršku i svu pozitivnu energiju imali smo od strane naše velike džudo porodice u Srbiji ali i šire. Posebnu zahvalnost dugujemo našem Džudo savezu Srbije i predsedniku Saveza gospodinu Ivanu Todorovu, na svesrdnom angažovanju i podršci u pribavljanju sredstava za odlazak na lečenje u Nemačku. 

Zahvaljujemo se svim sportistima i sportskim kolektivima kao i svim ljudima velikog srca koji su nam omogućili da nastavimo lečenje na visoko specijalizovanoj klinici "Maltezer" u Flensburgu.

Prva faza lečenja sprovedena je u Kliničkom centru u Nišu pod rukovodstvom dr Ivana Petkovića koji je odlično započeo protokol lečenja Igora Nurkića. Po dolasku u Flensburg, prof. dr Nadežda Basara je konstatovala tačnu dijagnozu doc.dr Miljana Krstića i početak lečenja dr Ivana Petkovića, kao i činjenicu da su kolege iz Kliničkog centra u Nišu odlično odradili posao. 

Nastavak lečenja pod rukovodstvom tima prof.dr Basare je realizovan vrlo uspešno kao i sama transplantacija matičnih ćelija. Završne kontrole su potvrdile da više ne postoje kancerogene ćelije i da je faza lečenja na klinici Malteser u potpunosti uspela.

Nastavak lečenja Igora Nurkića podrazumeva da se sa odredjenim lekovima podigne imunitet i da se uz redovne kontrole prati postignuto stanje. Kontrole se vrše pod nadzorom rade pod rukovodstvom prof. dr Nadežde Basare. Deo kontrola vršiće dr Ivan Petković u Nišu dok će se na svakih tri meseca one obavljati na klinici Malteser u Flensburgu. Potrebno praćenje i kontrole sprovodiće se u narednom periodu od dve godine.

Svim našim sportskim prijateljima u Srbiji i širom sveta šaljemo puno pozdrava i još jednom velikom hvala za podršku kada nam je bilo najpotrebnije.

Porodica Nurkić


#   Ivan Petković   Igor Nurkić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima