Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишлије ће се грејати до 3. маја

rssBookmark and Share

Ниш 16.04.2015. С.Л. Јужна Србија Инфо

Иако је званична грејна сезона завршена јуче, ако има потребе, радијатори ће бити топли и надаље, и грејна сезона продужава се до 3. маја.
ЈКП Градска топлана испоручиваће топлотну енергију до станова макар у јутарњим и вечерњим часовима и у наредне три недеље.

Градска топлана Ниш, Фото: ЈСИ
Градска топлана Ниш, Фото: ЈСИ

Иначе, рачун Градске топлане, који је блокиран почетком марта, деблокиран је 31. марта.

Након потписивања протокола између представника Југоросгаза и директора Градске топлане Ниш Слободана Максимовића, након скоро једномесечне блокаде, топланин рачун је деблокиран. Топлана је иначе за гас дуговала Југоросгазу преко 700 милиона динара. Потписани протокол регулисаће међусобне обавезе ова два предузећа, и Југоросгаз је повукао меницу. Договор са Југоросгазом направљен је уз подршку Града Ниша, и усаглашена је динамика отплате гаса.

Иначе, на мартовским рачунима, поједини корисници имају и корекцију, за разлику у цени, као и кориговање према новом правилнику о начину расподеле топлотне енергије. 

Иако је спољна температура ових дана права летња, и прелази 25 степени у плусу, даљинско грејање у Нишу биће настављено и у наредне три недеље. Радијатори ће бити топли, у зависности од температуре, макар ујутру и увече, ако дневна прелази просечну температуру за овај период.


#   Ниш   Градска топлана ЈКП   грејање   рачуни   Југоросгаз   даљинско грејање
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима