Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nišlije će se grejati do 3. maja

rssBookmark and Share

Niš 16.04.2015. S.L. Južna Srbija Info

Iako je zvanična grejna sezona završena juče, ako ima potrebe, radijatori će biti topli i nadalje, i grejna sezona produžava se do 3. maja.
JKP Gradska toplana isporučivaće toplotnu energiju do stanova makar u jutarnjim i večernjim časovima i u naredne tri nedelje.

Gradska toplana Niš, Foto: JSI
Gradska toplana Niš, Foto: JSI

Inače, račun Gradske toplane, koji je blokiran početkom marta, deblokiran je 31. marta.

Nakon potpisivanja protokola između predstavnika Jugorosgaza i direktora Gradske toplane Niš Slobodana Maksimovića, nakon skoro jednomesečne blokade, toplanin račun je deblokiran. Toplana je inače za gas dugovala Jugorosgazu preko 700 miliona dinara. Potpisani protokol regulisaće međusobne obaveze ova dva preduzeća, i Jugorosgaz je povukao menicu. Dogovor sa Jugorosgazom napravljen je uz podršku Grada Niša, i usaglašena je dinamika otplate gasa.

Inače, na martovskim računima, pojedini korisnici imaju i korekciju, za razliku u ceni, kao i korigovanje prema novom pravilniku o načinu raspodele toplotne energije. 

Iako je spoljna temperatura ovih dana prava letnja, i prelazi 25 stepeni u plusu, daljinsko grejanje u Nišu biće nastavljeno i u naredne tri nedelje. Radijatori će biti topli, u zavisnosti od temperature, makar ujutru i uveče, ako dnevna prelazi prosečnu temperaturu za ovaj period.


#   Niš   Gradska toplana JKP   grejanje   računi   Jugorosgaz   daljinsko grejanje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima