Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нова расвета - заблистала железничка станица Ниш (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

Ниш 22.02.2020. Јужна Србија Инфо

Железничка станица Ниш након више од десет година ових дана поново је заблистала пуним сјајем. „Инфраструктура железнице Србије“ после више од деценије уредила је комплетно осветљење железничке станице у Нишу.

Нова расвета - заблистала железничка станица Ниш (ВИДЕО)

Посао су обавили радници електротехничке делатности из Ниша", кажу из тог предузећа.

Замењено је више стотина сијалица и рефлектора у чекаоници и вестибилу железничке станице Ниш, као и на станичним перонима. Сва светлосна тела унутар и изван станичне зграде налазе се на великој висини од осам и више метара, па је било неопходно обезбедити скеле и дизалице, омогућити приступ станичном вестибилу и перонима, предузети све мере безбедности на раду и најзад успешно реализовати читав посао.

Више од десет година било је потребно да се успешно реши питање осветљења железничке станице Ниш.

Реализован посао је тим значајнији што се железничка станица у Нишу налази на међународном железничком коридору 10 кроз Србију и што је реч о највећем и најзначајнијем железничком чвору на југу Србије.

У ову железничку станицу свакодневно стижу 24 путничка воза и исто толико их полази из ове станице, повезујући Ниш са Београдом, Прокупљем, Лесковцем, Димитровградом, Прешевом, Белом Паланком, Лаповом и Мердарем.

Захваљујући уређењу комплетног станичног осветљења, путницима сада у железничкој станици Ниш имају квалитетнију железничку услугу и услове за знатно боље и пријатније путовање него годинама уназад.


#   Ниш   Железнице Србије   Железничка станица   расвета   инфраструктура
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима