Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nova rasveta - zablistala železnička stanica Niš (VIDEO)

rssBookmark and Share

Niš 22.02.2020. Južna Srbija Info

Železnička stanica Niš nakon više od deset godina ovih dana ponovo je zablistala punim sjajem. „Infrastruktura železnice Srbije“ posle više od decenije uredila je kompletno osvetljenje železničke stanice u Nišu.

Nova rasveta - zablistala železnička stanica Niš (VIDEO)

Posao su obavili radnici elektrotehničke delatnosti iz Niša", kažu iz tog preduzeća.

Zamenjeno je više stotina sijalica i reflektora u čekaonici i vestibilu železničke stanice Niš, kao i na staničnim peronima. Sva svetlosna tela unutar i izvan stanične zgrade nalaze se na velikoj visini od osam i više metara, pa je bilo neophodno obezbediti skele i dizalice, omogućiti pristup staničnom vestibilu i peronima, preduzeti sve mere bezbednosti na radu i najzad uspešno realizovati čitav posao.

Više od deset godina bilo je potrebno da se uspešno reši pitanje osvetljenja železničke stanice Niš.

Realizovan posao je tim značajniji što se železnička stanica u Nišu nalazi na međunarodnom železničkom koridoru 10 kroz Srbiju i što je reč o najvećem i najznačajnijem železničkom čvoru na jugu Srbije.

U ovu železničku stanicu svakodnevno stižu 24 putnička voza i isto toliko ih polazi iz ove stanice, povezujući Niš sa Beogradom, Prokupljem, Leskovcem, Dimitrovgradom, Preševom, Belom Palankom, Lapovom i Merdarem.

Zahvaljujući uređenju kompletnog staničnog osvetljenja, putnicima sada u železničkoj stanici Niš imaju kvalitetniju železničku uslugu i uslove za znatno bolje i prijatnije putovanje nego godinama unazad.

video...

Komentara: 0


#   Niš   Železnice Srbije   Železnička stanica   rasveta   infrastruktura
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima