Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нове мере: Радно време до 18 сати за ресторане, кафиће, барове, клубове, кладионице и тржним центре

Bookmark and Share

24.11.2020. Јужна Србија Инфо

Обавезно и безусловно коришћење личне заштитне опреме (ношење заштитне маске) у затвореном простору, као и на отвореном простору у оним ситуацијама где се не могу избећи међуљудски контакти.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

- Забрана свих јавних окупљања с присуством више од 5 (пет) особа, у затвореном и на отвореном простору. Од ове мере изузети су радне организације, школске установе, продавнице, тржни центри и слични објекти, за које важи прописано ограничење броја присутних особа у сваком тренутку у односу на квадратуру објекта (минимум 4 квадратна метра по особи).

- Омогућавање рада од куће свим запосленима код којих то радни процес допушта.

- Строга контрола обавезе ношења заштитне маске у возилима јавног превоза, уз ограничење максималног броја путника у возилу на половину декларисаног капацитета возила.

- Строга контрола спровођења кућне изолације, кућног карантина (самоизолације), као и свих осталих противепидемијских мера које су на снази.

Епидемиолог Предраг Кон очекује да ове мере дају резултате и поручује да је важно да сви носе маске јер је, због великог броја асимптоматских случајева, немогуће знати ко је све заразан.


#   тржни центар   угоститељски објекат   привремене мере   кризни штаб
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима