Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nove mere: Radno vreme do 18 sati za restorane, kafiće, barove, klubove, kladionice i tržnim centre

Bookmark and Share

24.11.2020. Južna Srbija Info

Obavezno i bezuslovno korišćenje lične zaštitne opreme (nošenje zaštitne maske) u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prostoru u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

- Zabrana svih javnih okupljanja s prisustvom više od 5 (pet) osoba, u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Od ove mere izuzeti su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta (minimum 4 kvadratna metra po osobi).

- Omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta.

- Stroga kontrola obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila.

- Stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacije), kao i svih ostalih protivepidemijskih mera koje su na snazi.

Epidemiolog Predrag Kon očekuje da ove mere daju rezultate i poručuje da je važno da svi nose maske jer je, zbog velikog broja asimptomatskih slučajeva, nemoguće znati ko je sve zarazan.

Komentara: 0


#   tržni centar   ugostiteljski objekat   privremene mere   krizni štab
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima