Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ново санитетско возило за Хитну помоћ у Лесковцу

rssBookmark and Share

Лесковац 29.09.2016.

Лесковачки Дом здравља добио је јуче ново санитетско возило са комплетном медицинском опремом, које им је донирало Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у оквиру пројекта помоћи мигрантској популацији у Србији Банке за развој Савета Европе.

Ново санитетско возило за Хитну помоћ у Лесковцу

Кључеве возила, вредног готово 45 хиљада евра је директору Дома здравља Славиши Божићу уручио министар рада Александар Вулин који је овим поводом посетио Лесковац.

- Да је управо наш град често део маршруте миграната су се можда најбоље уверили ови људи, запослени у Служби хитне медицинске помоћи који су два до три пута недељно били у Прешеву и Миратовцу у периоду интензивног уласка миграната у нашу земљу, казао је градоначелник Лесковца, Горан Цветановић подсетивши и на брзу реакцију лекара и ефикасно збрињавање 54 миграната након тешке саобраћајне несреће у близини Лесковца.

- Ово возило ће и када прође мигрантска криза остати грађанима Лесковца и Служби хитне медицинске помоћи, казао је министар Вулин, који је упутио захвалност свим лекарима који су редовно били у Прешеву пружајући помоћ избеглицама и који брзо реагују кад год је то потребно.

Директор Дома здравља Лесковац, Славиша Божић, казао је да ће ново возило олакшати посао Служби хитне помоћи која покрива изузетно велику територију, другу по величини у Србији, а обавља и превоз пацијената до клиничких центара у Нишу и Београду. Он је истакао и да је обнова возног парка била јако важна јер је последњи реанимобил Дом здравља добио од Града 2008. године.


#   Лесковац   Дом здравља   Горан Цветановић   Александар Вулин   Славиша Божић   санитет   возило   Министарство рада   Дом здравља Лесковац
@CvetanovicG @VulinAleksandar @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима