Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Novo sanitetsko vozilo za Hitnu pomoć u Leskovcu

rssBookmark and Share

Leskovac 29.09.2016.

Leskovački Dom zdravlja dobio je juče novo sanitetsko vozilo sa kompletnom medicinskom opremom, koje im je doniralo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u okviru projekta pomoći migrantskoj populaciji u Srbiji Banke za razvoj Saveta Evrope.

Novo sanitetsko vozilo za Hitnu pomoć u Leskovcu

Ključeve vozila, vrednog gotovo 45 hiljada evra je direktoru Doma zdravlja Slaviši Božiću uručio ministar rada Aleksandar Vulin koji je ovim povodom posetio Leskovac.

- Da je upravo naš grad često deo maršrute migranata su se možda najbolje uverili ovi ljudi, zaposleni u Službi hitne medicinske pomoći koji su dva do tri puta nedeljno bili u Preševu i Miratovcu u periodu intenzivnog ulaska migranata u našu zemlju, kazao je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović podsetivši i na brzu reakciju lekara i efikasno zbrinjavanje 54 migranata nakon teške saobraćajne nesreće u blizini Leskovca.

- Ovo vozilo će i kada prođe migrantska kriza ostati građanima Leskovca i Službi hitne medicinske pomoći, kazao je ministar Vulin, koji je uputio zahvalnost svim lekarima koji su redovno bili u Preševu pružajući pomoć izbeglicama i koji brzo reaguju kad god je to potrebno.

Direktor Doma zdravlja Leskovac, Slaviša Božić, kazao je da će novo vozilo olakšati posao Službi hitne pomoći koja pokriva izuzetno veliku teritoriju, drugu po veličini u Srbiji, a obavlja i prevoz pacijenata do kliničkih centara u Nišu i Beogradu. On je istakao i da je obnova voznog parka bila jako važna jer je poslednji reanimobil Dom zdravlja dobio od Grada 2008. godine.


#   Leskovac   Dom zdravlja   Goran Cvetanović   Aleksandar Vulin   Slaviša Božić   sanitet   vozilo   Ministarstvo rada   Dom zdravlja Leskovac
@CvetanovicG @VulinAleksandar @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima