Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zdravlje Aktavis donirao nove aparate Donu zdravlja u Leskovcu

rssBookmark and Share

Leskovac 26.11.2016.

Dom zdravlja u Leskovcu dobio je novi kolor dopler aparat, vredan 20.000 evra, koji je donirala kompanija Zdravlje Aktavis za potrebe Službe za zdravstvenu zaštitu žena.

Zdravlje Aktavis donirao nove aparate Donu zdravlja u Leskovcu

Zahvaljujući ovoj donaciji Služba ginekologije moći će da obavlja mnogo precizniju dijagnostiku kada je u pitanju otkrivanje tumora, a aparat omogućava i praćenje trudnoće i razvoja ploda.

U protekle četiri godine bilo je mnogo donacija leskovačkom Domu zdravlja, a ukupna vrednost svih doniranih aparata je 600.000 evra.

Predstavnici grada i Doma zdravlja zahvalili su se kompaniji Zdravlje Aktavis koja je i ranije bila donator Domu zdravlja, ali i učestvovala u finansiranju drugih važnih projekta, poput izgradnje skejt parka u naselju Dubočica. 

Zdravlje naših sugrađana je briga svih nas  - i lokalne samouprave i ministarstava ali i privatnog sektora - svi mi koji želimo razvijeno društvo prvo treba da radimo na stvaranju zdravog društva, rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, ističući značajan donacija privrednih subjekata.

Osim kolor doplera, Služba ginekologije nedavno je nabavila i opremu za citologiju vrednu 35.000 evra, koja predstavlja donaciju Ministarstva zdravlja. U pitanju su digitalni mikroskopi koji će dodatno unaprediti rad ove službe naročito u oblasti ranog otkrivanja karcinoma grlića materice.

Zamenik direktora Doma zdravlja, Časlav Nedeljković rekao je ovom prilikom da je u planu da se sledeće godine ovde otvori Centar za skrining grlića materice s obzirom da Dom zdravlja već raspolaže savremenim aparatima i da ostaje da Ministarstvo zdravlja da saglasnost da se otvore tri nova radna mesta za citoskrinere kako bi se ovde čitali preparati za čitavu južnu Srbiju. 


#   Leskovac   Dom zdravlja   Goran Cvetanović   ginekologija   donacija   radna mesta   aparati   Ministarstvo zdravlja   Časlav Nedeljković   Zdravlje Aktavis   skejt park   Dom zdravlja Leskovac
@CvetanovicG @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima