Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Здравље Актавис донирао нове апарате Дону здравља у Лесковцу

rssBookmark and Share

Лесковац 26.11.2016.

Дом здравља у Лесковцу добио је нови колор доплер апарат, вредан 20.000 евра, који је донирала компанија Здравље Актавис за потребе Службе за здравствену заштиту жена.

Здравље Актавис донирао нове апарате Дону здравља у Лесковцу

Захваљујући овој донацији Служба гинекологије моћи ће да обавља много прецизнију дијагностику када је у питању откривање тумора, а апарат омогућава и праћење трудноће и развоја плода.

У протекле четири године било је много донација лесковачком Дому здравља, а укупна вредност свих донираних апарата је 600.000 евра.

Представници града и Дома здравља захвалили су се компанији Здравље Актавис која је и раније била донатор Дому здравља, али и учествовала у финансирању других важних пројекта, попут изградње скејт парка у насељу Дубочица. 

Здравље наших суграђана је брига свих нас  - и локалне самоуправе и министарстава али и приватног сектора - сви ми који желимо развијено друштво прво треба да радимо на стварању здравог друштва, рекао је градоначелник Лесковца др Горан Цветановић, истичући значајан донација привредних субјеката.

Осим колор доплера, Служба гинекологије недавно је набавила и опрему за цитологију вредну 35.000 евра, која представља донацију Министарства здравља. У питању су дигитални микроскопи који ће додатно унапредити рад ове службе нарочито у области раног откривања карцинома грлића материце.

Заменик директора Дома здравља, Часлав Недељковић рекао је овом приликом да је у плану да се следеће године овде отвори Центар за скрининг грлића материце с обзиром да Дом здравља већ располаже савременим апаратима и да остаје да Министарство здравља да сагласност да се отворе три нова радна места за цитоскринере како би се овде читали препарати за читаву јужну Србију. 


#   Лесковац   Дом здравља   Горан Цветановић   гинекологија   донација   радна места   апарати   Министарство здравља   Часлав Недељковић   Здравље Актавис   скејт парк   Дом здравља Лесковац
@CvetanovicG @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима