Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Обележена 110. годишњица Савеза извиђача Ниша

rssBookmark and Share

Ниш 11.02.2022. Јужна Србија Инфо

Свечаном академијом и доделом признања, у Градској кући обележена је 110. годишњица Савеза извиђача Ниша на којој је Граду Нишу уручена плакета за допринос у раду те организације.

Обележена 110. годишњица Савеза извиђача Ниша

Плакету је примила заменица градоначелнице Ниша Душица Давидовић која је захвалила на признању и истакла велики допринос извиђачке организације у образовању и одрастању младих у одговорне чланове друштва.

Плакета је уручена Скупштини града Ниша коју је примио председник Бобан Џунић који је посебно истакао допринос извиђача у одбрани Обреновца од поплава 2014. године.

Признања су додељена градским општинама, Копненој Војсци Србије, 63. падобранској бригади, Полицијској управу у Нишу, Ватрогасној бригади и градским институцијама у знак захвалности за помоћ нишким извиђачима у реализовању њихових акција и програма.

Филм „11 прича за 11 деценија“, приказан на свечаности, говори о историји извиђачког покрета у Нишу почев од оснивања 20. јуна 1911. године када је тадашњи студент Панта Аранђеловић основао прву скаутску чету.

Савез извиђача Ниша добитник је Награде Града Ниша „11. јануар“ и највиших признања у земљи, као и највиших извиђачких одликовања.


#   Ниш   поплава 2014   Душица Давидовић   извиђачи   Савез извиђача Ниша
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима