Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Obeležena 110. godišnjica Saveza izviđača Niša

rssBookmark and Share

Niš 11.02.2022. Južna Srbija Info

Svečanom akademijom i dodelom priznanja, u Gradskoj kući obeležena je 110. godišnjica Saveza izviđača Niša na kojoj je Gradu Nišu uručena plaketa za doprinos u radu te organizacije.

Obeležena 110. godišnjica Saveza izviđača Niša

Plaketu je primila zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović koja je zahvalila na priznanju i istakla veliki doprinos izviđačke organizacije u obrazovanju i odrastanju mladih u odgovorne članove društva.

Plaketa je uručena Skupštini grada Niša koju je primio predsednik Boban Džunić koji je posebno istakao doprinos izviđača u odbrani Obrenovca od poplava 2014. godine.

Priznanja su dodeljena gradskim opštinama, Kopnenoj Vojsci Srbije, 63. padobranskoj brigadi, Policijskoj upravu u Nišu, Vatrogasnoj brigadi i gradskim institucijama u znak zahvalnosti za pomoć niškim izviđačima u realizovanju njihovih akcija i programa.

Film „11 priča za 11 decenija“, prikazan na svečanosti, govori o istoriji izviđačkog pokreta u Nišu počev od osnivanja 20. juna 1911. godine kada je tadašnji student Panta Aranđelović osnovao prvu skautsku četu.

Savez izviđača Niša dobitnik je Nagrade Grada Niša „11. januar“ i najviših priznanja u zemlji, kao i najviših izviđačkih odlikovanja.


#   Niš   poplava 2014   Dušica Davidović   izviđači   Savez izviđača Niša
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima